Nationale Universiteitsroeiwedstrijden “Varsity”

Al sinds 1878 drommen leden van alle studentenroeiverenigingen in Nederland jaarlijks samen, tegenwoordig onder de Schalkwijkse spoorbrug bij Houten. Op deze desolate plek wordt onder een schouwspel van hilarische studentikoze uitspattingen, een strijd tussen de beste roeiers van Nederland uitgevochten op het woelige Amsterdam-Rijnkanaal. Over een onlogische afstand van 3 kilometer, in een vier met stuurman, wordt een wedstrijd gevaren die voor menig roeier belangrijker is dan die voor Olympisch goud.

Image
Image

Commissie

Samen met een groep enthousiastelingen begon ik halverwege 2016 aan het organiseren van de 134ste 'Varsity'. Dit historische evenement kent veel tradities, maar poogt er ieder jaar ook weer naar te innoveren. Als commissaris Pers & Promotie sta ik de handen uit de mouwen om een beeldbank op te bouwen, de social media naar een hoger niveau te tillen en zo veel mogelijk pers aan te trekken.

Website

Samen met Fons Slieker startte ik het project om de website in een nieuw jasje te steken. De standaard wordpress website deed zo af aan de kracht van de Varsity dat sponsoren er liever niƩt met hun logo op stonden. Onder het mom van 'make the Varsity great again' schakelde we Sander Streur in om de nieuwe website daadwerkelijk te bouwen. Dit werd snel uitgebreid naar een website van de K.N.S.R.B. waar de Varsity een onderdeel van is. In augustus 2017 droegen we het stokje over aan de opvolgende commissie.


WWW.VARSITY.NL
Image
Image

Poster & sticker

Traditiegetrouw komt er voor iedere (na-oorlogse) Varsity een nieuwe poster (en sticker). Hiervoor verzorgde ik het design.


Download

Races

Sjaak&Nout verzorgde gedurende de gehele dag een livestream. Achteraf verscheen er ook nog een extra raceverslag voor de dames-vier en oude-vier.

Livestream

Dames Vier

Oude Vier

Aftermovie

Samen met Draes Media en YourFocus Productions ontwikkelde Sjaak&Nout ook nog een aftermovie.